Natti natt.

 
Nu bor vi på resans enda dyra hotell. 4-stjärnigt utanför Dublin. Dags att sova. Och skönt att inte behöva köra några fler långrundor! Sightseeing i två dagar, by foot.

Jag tyar inte längre Karl-Oskar...

Så himla konstig och rolig semester, detta:D Idag blev det ett spontanbesök på en historisk "familjepark"! Ungefär som Skansens gamla hus, fast med skådespelare! Väldigt autentiskt och intressant, på temat Irländska potatispesten, med svält och elände, som ledde fram till mass-emigrationen till Amerika. Där fanns till och med små lantkyrkor (halmtak, ekbjälkar, vitmenade lerväggar) och en skolsal!
 
Här är vi nyanlända till Nya Världen och skulle ta ett värdigt foto att skicka hem till våra familjer i Sverige. Men ööööh... jag ville ha ett eget gevär. För jämlikhetens skull! För helsicke:) Och sedan bråkade vi om otrohet och skulle försöka mörda varann. Det gick sådär:D
 
 
Men kolla! En riktig smed! Och en husmor som bakade russinbullar över öppen eld! Det fanns sådär femton olika hus, från Irländsk fattigdom till välstånd i Amerika... samt en hel lite  stadsdel! Man fick dessutom gå in överallt, smaka på spisbullarna, känna på tyger och möbler... plus att man efteråt luktade rökt böckling! Det eldades torv ÖVERALLT:)
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg