Curling är ingen bollsport!

Barnens Gård blev, tro det eller ej, en bra upplevelse. Visade sig att massor av barnfamiljer är bortresta över Kristi Himmelsfärd, och vattenlandet hade inte öppnat än! Så det var ganska luftigt. Vi gick en runda inne på det nya området: "Bollgolfen", eller vad man ska kalla det. 12 banor med olika sorters poängräkning, en bollsport (eller iallafall boll-lek) vid varje station. Det var roligt! Riktigt roligt. Men vissa föräldrar, alltså.................
 
Laget som var före oss bestod av 8 personer: Sex hysteriska fotbollskillar i 10-12-årsåldern och två mammor som skulle filma precis allting. Varenda kast, spark och "roliga trix". Trix som de fick göra hela tiden bara de var vända mot kameran (suck) så vi andra -på riktigt- fick vänta minst en halvtimme på att få gå vidare i spelet, även på banor som var de enklaste: Kasta bollar på burkar, balansera boll på planka... 
 
Tänk själva. Sex ungar med fem försök vardera på balansplankan, och så en mamma som vid VARJE FÖRSÖK säger "Vänta! Vänta! Jag ska bara...!" och börjar pilla med mobilkameran. Dessutom tänkte ungarna inte längre än näsan räcker, om ens det. Den ena banan innebar att man skulle sparka fyra svarta stora yogabollar med en vit jätteyogaboll och få in de svarta i "biljardfickor" på sidorna av en sorts sandlåda. Bollarna studsade såklart ut ur sandlådan hela tiden, men hjälpte killarna varandra att hämta dem? Nä, alla sex stod vid bortre kortsidan, skrek, garvade, jävlades och kastade ibland iväg bollarna extra långt. Med dokumentärfilmande mamman vid sidan av, hoppande och skrattande, ropandes "HAHAHA bra! Bra killar, så kul att vi har kul allihop!".
 
Om hon hade vänt sig om ens en sekund så hade hon sett fem familjer med faktiskt ganska ledsna ungar bakom sig. Men icke. Till slut så sprang jag och T runt till bortre änden och fångade bollarna, hivade tillbaka dem och sa åt dem "TRE FÖRSÖK KVAR FÖR DIG, av FEM". Och när de äntligen var färdiga stannade de kvar och snackade med varann, knuffade på bollarna och höll på tills jag ropade "Ey! Grabbar! Dags att dra!" varpå de blängde surt och drog fötterna efter sig bort från banan. 
 
Vad är detta med curlingföräldrar? Vi andra hade jätteroligt trots att vi räknade poäng, turer, omgångar... och städade efter oss. Plockade upp efetr oss. Vilket vissa killar tydligen varken behöver eller vill göra eftersom mamma gör ALLT, med ett leende på läpparna (!). Jag får fan mardrömmar. 
 
Eftersom det var första dagen som bollbanan var öppen så gick personalen runt och antecknade problem, detaljer som behöver justeras osv... Väldigt bra! Och vi var flera stycken som sa att det måste sättas upp en skylt vid ingången där det står typ "Fota gärna era egna barn, men filma inte". Jag menar, hallå? Integritet? Autonomi? Identitetsskydd? För man kan ju ge sig tusan på att filmerna hamnar på facebook direkt.